12 Eylül 2017 Salı

Basınçlı Hava Sistemi Nasıl Kurulur | Detaylı Anlatım

Teknik Servis ekibi tarafından hazırlanan ve aşağıda sunulan bilgiler size uygun bir kurulum için yardımcı olacaktır.Basınçlı bir hava sistemi kurarken, çoğu kişi genellikle bir hava kompresörü kurup, kablolarını bağlar, hızlı bağlantı kesme hortumunu monte eder ve projenin tamamlandığını düşünür. Ancak bu tür bir kurulumda nem, yağ ve kirlere (bunlardan herhangi biri, pnömatik aletleri ve boyama ekipmanına hasar verebilir) ilişkin bir şeyler yapılmalıdır.

1. ADIM

Uygun kompresör kurulumu Hava kompresörü, temiz, kuru, iyi havalandırılmış bir odaya duvarlardan ve köşelerden en az 50-60 cm uzağa kurulmalıdır. Güvenli ve uygun bir kontrol, temizlik ve bakım için kompresörün etrafında yeterli alan olmalıdır. Toksik, uçucu veya korozif maddeleri kompresörün yakınına koymayın veya diğer ekipmanların sıcak havasını kompresöre doğru üflemesini engelleyin. Potansiyel olarak tehlikeli gürültü seviyeleri de dikkate alınmalıdır. Ayrı bir kompresör odası, ideal olanıdır. Elektrik kurulumu, kurallara uygun ve vasıflı bir teknisyen tarafından yapılmalıdır.

2. ADIM

Kompresörünüz uygun bir şekilde kurulduktan sonra, hava işlem ürünlerini dikkate almanın sırası gelmiştir. Hava hortumu veya borusunu kompresörün deşarjından kaliteli birleştirme veya partikül filtresine bağlayın. Birleştirme/partikül filtresinin amacı, büyük yağ, toz ve diğer kirletici partikülleri (>1 mikron) bertaraf etmektir.

3. ADIM

Kurulacak bir sonraki unsur, hava kurutucusudur. Filtrenin deşarjından hava hortumu veya borusunu kurutucunun girişine bağlayın. Hava kurutucusu, basınçlı havayı yaklaşık +39°C’ye soğutacaktır. Düşen basınçlı hava sıcaklığı, tutulu hava buharının yoğunlaşmasına yol açar. Yoğunlaşan nem, havadaki kir ve yağı, nem seperatörüne taşır ve otomatik bir drenaj ile oradan sistemden bertaraf edilir. Kurutucunun nispeten düşük maliyeti, alet, ekipman ve uygulama esnasında ciddi tasarruf sağlar.

4. ADIM

Temel bir basınçlı hava sisteminin nihai öğesi, parlatma filtresidir. Kurutucunun deşarjından bir hava hortumu veya borusunu parlatma filtresi girişine bağlayın. Parlatma filtresinin amacı, mikroskobik (>,01 mikron) yağ, kir ve sıvı aerosol partiküllerini basınçlı havadan arıtmak ve mümkün olan en iyi kalitede (tıbbi olmayan) havayı temin etmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder